EKO ŠOLA

ZNAK EKOŠOLE

 

 

 

EKOZNAK ŠOLE

ŠOLA
NAZAJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EKO ŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA

Ekošola je projekt evropskega združenja in je sestavni del prizadevanj Evropske unije za okoljevarstveno izobraževanje. Pomeni uresničitev ciljev okoljske vzgoje, ki so opredeljeni v nacionalnem učnem programu okoljske vzgoje. Ti se uresničujejo v praksi, v življenju. To je najbolj konkreten primer, kako lahko učni načrt v življenju šole zaživi.

CILJI programa eko šole so razvijanje in razumevanje trajnostnega razvoja v vseh porah življenja, sprememba miselnosti in odnosa do okolja in narave.

Osnovna šola Raka uresničuje ekološke cilje že nekaj let v sklopu ekološke skupine GAJA, ki jo vodi koordinatorica EKO šole Jadranka Kržan. V letu 2007 smo se priključili ostalim EKO šolam v Sloveniji z željo, da z nadaljnjim delom pridobimo EKO zastavo.

V  projekt so vključeni predšolski otroci, učenci in vsi zaposleni delavci na šoli.

Z  različnimi akcijami:

{   zbiranje odpadnega papirja, kartuš, tonerjev, plastičnih zamaškov in steklenic,

{   urejanje učilnic, igralnic in okolice šole,

{   skrb za šolske prostore,

{   uporaba odpadnih materialov,

želimo biti  prijazni do narave in bogatiti medsebojne odnose.

Z vključitvijo v projekt EKO ŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA smo naredili korak naprej k ohranjanju in varovanju narave, naravne in kulturne dediščine.

EKOŠOLA DAJE UČENCEM IN PREDŠOLSKIM OTROKOM PRILOŽNOST, DA ZNANJE, KI GA PRIDOBIJO V ŠOLI IN V VRTCU, UPORABIJO V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU.